2017. december 17., vasárnap

Menj haza karácsony, részeg vagy! – csúf karácsonyi pulcsik



Egyesek egy ártatlan viccnek gondolják, mondván; nem kell mindig ragaszkodni a tradíciókhoz, míg mások egyenesen tiltakoznak ellene és a karácsony meggyalázásnak tartják. Hogy mi ez a dolog, ami ennyire szélsőségesen megosztja az embereket? 
A 2017-es év karácsonyi trendje. A giccs, a vicc és a wtf?! netovábbja, melynek követői között egyaránt megtalálhatók felnőttek, gyerekek, tinik. idősek, sztárok és állatok: ezek a CSÚF KARÁCSONYI PULCSIK! 
Direkt ronda és giccses ünnepi kollekció darabok, amik láttán az ember fejében csak egyetlen kérdés körvonalazódik ki: mi a f*sz?! 



A csúnya karácsonyi pulcsik divatát sokan a Bridget Jones filmekhez, Chevy Chaes karácsonyi vakációban alakított karakteréhez és Bill Cosby, a „Cosby show”- ból ismert Cliff Huxtable szerepéhez vezetik vissza. Ők voltak azok, akik a csúnya pulcsi viselést égi magasságokba emelték, mely után várható volt, hogy a ronda pulóverek kimásznak a filmvászonról és megkezdik útjukat a világuralom felé. 

Mára ez a trend odáig fajult, hogy a csúf karácsonyi pulcsik gyártására és forgalmazására külön specializálódott boltok jöttek létre, akik sorra szarják ki magukból az ürüléknél alig esztétikusabb kinézetű felsőket. 



Saját kollekciójuk, webshop-juk, világnapjuk (december 15), követő táboruk és hashtag-jük van, de mindez még csak a jéghegy csúcsa. Nem is igazából magával a „csúf karácsonyi pulcsi” trenddel van gond, hanem azzal, hogy mennyi minden fér be a „csúf” kategória alá. 



Ha valaki ronda karácsonyi pulcsi tervezésére adja a fejét, biztosan nem kell tartani a cenzúrától, szabadon szárnyalhat a fantáziája, ugyanis ezek a minták, mindent lefednek. Tényleg mindent. 
Pop-kulturális utalások, politika, mémek, internetes szleng, sexualítás, filmek, sorozatok, sztárok, állatok keverednek olyan klasszikus karácsonyi motívumokkal, mint a télapó, kemény cukorka, hópehely, fenyőfa vagy a rénszarvasok. 

Van itt minden, ami szem- szájnak ingere. 



Ez a néhány példa viszont csak pár volt az a tengeri mennyiségből, mely megtalálható a webshop-ok kínálatában. Megéri vetni egy pillantást az amazon.com tartalmára, ahol 400 oldalon keresztül gyönyörködhetsz a csúf pulcsikban és a tervezőik kreativitásában. Vagy csak elég az „ugly chirstmas sweetshirt” szavakat bepötyögni a keresőbe, nem fog csalódás érni. (vagy épp, hogy fog, csak más értelemben)

Viselheted őket egyedül, párosan, a partnereddel közösen, sőt, a hölgyek akár meg is villanthatják dekoltázsukat a „rénszarvasmell” névre keresztelt pulcsi hordása közepette, ugyanis ennek a darabnak a lényege, hogy a kikandikáló mellet kell rénszarvasnak „öltöztetni”. Sexista, kreatív, vicces vagy csak simán ízléstelen? Mindenki döntse el maga. 



Mielőtt bedobnálak titeket az internet sötét oldalára, ha már sötét oldal, érdemes megemlíteni a csúf pulcsik válaszát a közelegő star wars film bemutatója körül keltett örültre. 
Nem is folytatom tovább, a képek többet mondanak minden szónál. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése