2017. április 2., vasárnap

10 negatív dolog tavasszal

Kevesen beszélnek a tavasz árnyoldaláról...szóval én most megkísérlem. Jól megkísérlem! 10 negatív dolgot szedtem össze nektek amik közül talán párat már ti is megtapasztaltatok. 
Jó szórakozást a bejegyzéshez :) 



Lehetetlen felöltözni: reggel olyan hideg van hogy kevés a pulcsi viszont délután tűz a nap és nincs más választásod mint morogva, a kezedben hazacipelni két rétegnyi ruhát. 



Percenként változik az időjárás: egyik pillanatban még a fűben hemperegve élvezed a meleg napsugarait egy izgalmas regényt olvasva, a következő percben pedig feltámad a szél, rosszabb esetben cseperegni kezd az eső miközben 10 fokot esik a hőmérséklet. Agyrém! 

Allergia szezon: az emberek általában örülnek a virágzás időszakának. Ez alól kivételt képeznek az allergiások akik nem a szépséget látják a nyíló, színes virágokban hanem a pollent mely miatt 100 darabos zsebkendő csomag nélkül ki se mernek lépni az utcára. A többi tünetről nem is beszélve.



Ruhatár frissítés: ez a pont talán minden szezonnál érvényes. A hőmérséklet emelkedésével a szekrény mélyére kerülnek a melegebb ruhák és hamar kezünkbe akadnak a tavaly vásárolt tavaszi darabok melyek láttán máris sóhajtva nyúlunk a pénztárcáért ugyanis az esetek legkisebb százalékában divatosak még azok a ruhák amiket 1 éve újként, borsos árakért beszereztünk. 

Manikűr, pedikűr, kozmetikus hármas: mivel az időjárás előbb vagy utóbb megköveteli hogy egyre több bőrfelületünk napvilágra kerüljön, a téli ruhák jótékony takaró hatása miatt ellustult nők kétségbeesve ragadnak telefont vagy borotvát ugyanis a szőrtelenítést most már nem lehet tovább halogatni. Rövidesen a cuki szandálok és papucsok miatt a tél alatt elbújt lábujjakra is ráfér egy alapos pedikűr. Csing-cseng. Az apró csörgését hallom? 

Front hatások: a tavasz a front érzékenyek egyik legutáltabb évszakja. Ilyenkor a hirtelen időjárás változások száma az átlagnál magasabb és ezzel párhuzamosan gyakoribbak a fronttal járó ízületi fájdalmak, a fejfájás és az álmatlanság. 




Óra átállítás: ugyan megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban hogy a nyári –téli időszámítás mennyire hasznos vagy sem, de talán abban mind egyetértünk hogy nehéz átállni arra hogy 1 órával kevesebb jut édes alvásra az eddigiekhez képest. 

Tavaszi fáradtság: a természet új erővel ébred fel téli álmából miközben szinte sugárzik belőle az energia, ezzel párhuzamosan a lusta télhez szokott emberi szervezet a nap felére teljesen lemerül. Délután 4 óra környékén, mikor a legtöbb ember hazatér a munkából vagy iskolából, másra se vágyik mint egy pihentető alvásra pedig az aznapi teendők listájáról még semmit se húzott ki.  




Süt a nap de hideg van: az ablakon kinézve látjuk hogy süt a nap, csivitelnek a madarak és tele van élettel az utca. Ez a látvány persze kicsábít minket és egy magazint megragadva úgy döntünk hogy kiülünk a csodálatos délutánba a teraszra olvasni és D vitamint szívni. Aztán 10 perc ücsörgés után az orrunk alatt morogva, remegve menekülünk vissza a lakás sötétjébe ugyanis a nap megint megtévesztett minket. Ismerős? 




Nincs fagyi/jégkrém: Az érzés mikor végre vége a télnek, megkívánod a fagyit, elég meleg is van a fagyizáshoz, társaságod is volna, elég pénzed és időd van hogy elmenj, de nem tudsz enni mert a boltokban még nincs illetve fagylaltozók sincsenek még nyitva, egyszerűen felbecsülhetetlen. Ez leginkább kora tavasszal fordul elő, utána észbe szoktak kapni a fagyi árusok. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése