2017. augusztus 13., vasárnap

Tippek a könnyebb barátkozáshoz:



Vannak személyek, akik magnetikus személyiségükkel szinte vonzzák maguk köré az embereket, mindig vidámak és minden társasági eseményre hivatalosak és van a másik véglet, akiknek valahogy nehezebben megy az új közösségbe való beilleszkedés. Most az utóbbiak számára hoztam néhány saját tippet, amik nálam már beváltak, remélem nektek is tudok vele segíteni. 

1.) Légy figyelmes: Ha beszélgetésbe kezdesz valakivel, mindig figyelmesen kövesd a szavait. Nincs annál unszimpatikusabb, mint mikor valaki folyamatosan visszakérdezget, mert más valami is leköti a figyelmét. Ha beszélgetsz, akkor szenteld minden figyelmedet az adott személynek, és jegyezd meg az elhangzottakat, majd mikor legközelebb találkoztak, kérdezd rá. Például, ha panaszkodott a kutyája egészségére, érdeklődj, hogy jobban van e már. Hidd el, ezután sokkal több kedvvel fog beszélgetést kezdeményezni veled. 

2.) Hallgasd végig: Az előző pont ikertestvére, hogy ha beszélgetsz, akkor hallgasd végig a másikat. Nem illik udvariatlanul közbe vágni a mondata közepén, vagy látványosan unni a monológját. Ha tényleg nem tudsz hozzászólni a témához, akkor is először várd ki, hogy végezzen, aztán óvatosan próbálj meg témát váltani. 

3.) Lépj ki a komfortzónádból: A közös kalandok, élmények mindig összehozzák az embereket, éppen ezért, ha lehetőséged van csatlakozni egy ilyen eseményhez, vagy csak egy tanár ellen elkövetett kisebb csínyhez, ne tartson vissza a szorongásod. A közösség számára is szimpatikusabb leszel, ha azt látják, hogy milyen jó fej ez a fiú/lány, benne van a hülyeségbe. Ennek okán, az osztálykirándulásokon, osztályprogramokon is érdemes részt venni, hiszen a falakon túl sokkal könnyebb vegyülni, mint a padok között, ahol már mindenkinek megvan a saját társasága. 

4.) Mosolyogj sokat: Szerintem nincs olyan ember, aki ne ismerne legalább egy olyan személyt, aki folyamatosan vidám, végtelenül pozitív és már 5 perc beszélgetés után is sokkal jobb kedved lesz a közelében. Nincs ez mögött semmi varázslat, még csak nem is gén kérdése, pusztán a világlátásuk és a kisugárzásuk okozta hatást érezzük. Ha te is kedveled ezeket az embereket, akkor válj te is olyanná, mint ők. Légy te az a személy, aki mindenki kedvét feldobja. 


5.) Merj elsőként lépni: Ha új vagy egy helyen és nem ismersz senkit, semmiképp se ülj egy sötét sarokban egyedül és várd a csodát, hogy valaki felkaroljon. Emeld fel a seggedet és kezdeményezz te. Higgyétek el, rengetegszer elkövettem ezt a hibát melynek vége az lett, hogy vagy egyedül maradtam, vagy csak nagy nehézségek árán szereztem pár barátot. Ilyen szituációkban muszáj bátornak lenni, hacsak nem a magány a cél. Keress egy szimpatikus csoportot és csatlakozz be, vagy társulj be egy szintén egyedül lézengő lány/fiú mellé. Ő is értékelni fogja a gesztust, te se leszel egyedül és ezen felül még egy személyes győzelemmel is gazdagodsz, amiért legyőzted a félelmedet. 

6.) Vonj be mindenkit: Előfordulhat, hogy nem csak kettesben beszélgetsz egyvalakivel, hanem nagyobb társaságban mulatjátok az időt, ahol akár 4-5 személy is ül rajtatok kívül. Ilyenkor a legnagyobb hiba, amit elkövethetsz az az, hogy valakit/valakiket kihagysz a társalgásból. Ne hagyd, hogy bárki is kirekesztve érezze magát, mert borzasztó érzés. Próbálj meg mindenkit bevonni az adott témába, kérd ki külön a véleményüket, dobj fel nyitott kérdéseket, amikhez mindenki hozzátud szólni. Hidd el, az introvertált személyiségek nagyon hálásak lesznek neked a segítségért és biztosan viszonozni fogják a kedvességet. 

7.) Légy érdeklődő: Akár az első ismerkedésnél vagy a későbbiekben egy egyszerű beszélgetés során, mindig legyél érdeklődő beszélgetőpartnered dolgai iránt. Kérdezgesd a családjáról, a háziállatáról, kérd ki a véleményét egy filmről vagy bármiről. A lényeg hogy éreztesd vele, hogy érdekel téged. Az emberek alapvetően kicsit önzők és ennek okán nagyon szeretnek magukról illetve a saját életükről beszélni. Ezzel a módszerrel két legyet ütsz egy csapásra, hiszen a társad is megfog kedvelni és te is többet tudsz meg róla. 

8.) Tartsd fenn a kapcsolatot: Ha sikerült valakivel ismerősi viszonyba kerülnöd, ne kövesd el azt a hibát, hogy hagyod elkopni a kapcsolatot. Menj oda hozzá gyakran beszélgetni, üljetek egymás mellett az órán, hívd el italozni vagy vásárolni, esetleg egy hétvégi napon, csak írj rá a közösségi oldalon, hogy mi van vele. Ez nagyon fontos a barátság első heteiben, de később is, mert mindezzel azt üzened számára, hogy fontos neked. Érdekel, hogy mi van vele, és hogy kedveled őt. 

9.) Légy segítőkész: Ha látod hogy valaki bajban van, bántják vagy csak látszik rajta hogy rosszul érzi magát, menj oda hozzá és kérdezz rá a dologra. Még ha nem is akarja elmondani mi bántja, mindenkinek jól esik ha érdeklődnek iránta. De ha nincs is ekkora probléma, csak a tanulás kapcsán volna szüksége segítségre, illetőleg nincs meg egy jegyzete amire szükség volna, amennyiben tudsz segíteni, segíts. A kedves, segítőkész embereket mindenki kedveli és talán ezzel még egy új barátságot is eltudsz indítani. 


1 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon tetszik a blogod, igazából a címe fogott meg ennyire.
    Hozzá is járultam a blogodhoz egy követéssel.
    Szeretem a lila szint ez egy plusz pont. :) Nagyon sok érdekeset találtam a blogodon. Nagyon jól írsz.
    Én hálistennek könnyen barátkozó típus vagyok, de általában én is ezeket tanácsolom az embereknek ha rákérdeznek, hogy hogyan legyenek picit nyíltabbak a barátkozásban. :) Ha gondolod less be hozzám is.
    További sok sikert a bloghoz, és várom a további cikkeid, puszi

    VálaszTörlés