2019. július 1., hétfő

Zsolnay Fényfesztivál - Pécs, 2019




A június 27 és 30.-a közé ékelődött varázslatos programsorozat 3 nap erejéig fényárba borította Pécs belvárosát. Szemetgyönyörködtettő, csodálatos és lenyűgöző fényjátékoknak lehettek szemtanúi azok, akik vették a fáradtásgot arra, hogy cipőt ragadva, este 8 óra után ellátogassanak a város központba. A szervezők varázslatos kaleidoszkóppal, épületekre vetített színes fényfestésekkel, világított utacakövekkel, távolról érkező világhírű művészekkel és az egész Székesegyházat vászonként használó verseny fényshow-val várták az érdeklődöket - és mindezt, nem legutolsósorban, teljesen igyen tekinthették meg az emberek. Az önmagában se utolsó és páratlan kultúrális programsorozat értékét és különlegességét csak tovább fokozza a tény, hogy a legtöbb esemény ingyenes volt. 
Ha valakinek nem lett volna elég az a mesébe illően színes, fényes, csillogó hangulat, melyet a rengeteg különböző színű fényfűzér, reflektor és lufi biztosított, azt száz százalékra elbűvölték azok a robosztus épületekre vetített művészeti alkotások, melyekbe lépten nyomon belebotolhatott az ember az utcákon járkálva. 
Habár a programsorozat 3 napot ölelt fel, sajnos a munka és egyéb tevékenység okán én csak 1 napra látogattam el a fesztiválra, tehát ebben a bejegyzésben 1 nap anyagát tekinthetitek meg. Remélem élvezetes lesz számotokra, annak ellenére, hogy ezt a látványt nem lehet fényképekkel visszaadni. 






















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése