2017. december 9., szombat

Ha jó sorozatot akarsz nézni... - az én kedvenceim

Sziasztok! 
Beköszöntött a tél, a hideg, a legtöbb városban leesett az első hó is. Ilyenkor nincs jobb annál, mint a meleg szobában ülni, egy takaró burkolózva és teát kortyolgatva sorozatot vagy filmet nézni, egyedül vagy akár társaságban. Ehhez a kellemes időtöltéshez kapcsolódóan hoztam nektek egy rövid összeállítást, melyben az én kedvenc sorozataimat vettem számon. 
Ha bármelyik megtetszik, bátran merjetek belenézni, szerintem nem fogjátok megbánni :) 



Ha jó szinkronos sorozatot akarsz: Modern család 

A modern család egy hiánypótló szitkom szerű comedy műfajú, lényegében „tele novella” ami egy nagy amerikai család életét mutatja be. A főszereplőink Jay, a nyugdíjas cégtulajdonos és bájos, 40 évvel fiatalabb, magazin modell testű, felesége Gloria. Jay lánya Clair, háziasszony, háztartásbeli feleség, 3 gyermek édesanyja, aki később apja nyomdokiba lépve lesz a Pritchett szekrények cég vezetője, illetve férje Phill, az ingatlanügynök. Gyermekeik, Haley, a csinos, fiatal pasi vadász, Alex, a színötös mintagyerek és Luke, aki sajátos módon szemléli a világot és áll az élethez. Jay másik gyermeke Mitchell, ügyvéd, aki meleg férjével Cameron-nal nevel egy Vietnámból adoptált kislányt. 
A sorozat az ő életüket követi nyomon. A hétköznapokba kalauzol minket, melynek során viszontláthatjuk a saját életünkben is tapasztalt eseményeket, gondokat, örömöket és bánatokat. A forgatókönyv a valóéletből merít és igazi, részletesen kidolgozott személyiségű karakterekkel dolgozik, akikkel mi is tudunk azonosulni. Van itt nyugdíjas, dolgozó ember, háziasszony, háztartásbeli, kisbaba, általános iskolás gyerek, stréber, kamasz, kutya. Minden, ami szem-szájnak ingere. 
Éppen ezen tulajdonsága miatt kedvelem ezt a sorozatot. Mert nem akar semmit megjátszani, bátran tükröt mutat felszínes, ostoba, birka társadalmunknak és mindezt teszi vicces köntösbe bújtatva. 
Egy fárasztó nap után tökéletes kikapcsolódás. 
Évadok száma:
Ebből szinkronos:

Ha jó feliratos sorozatot akarsz: Riverdale 

A sorozat a Riverdale nevű kisváros életébe enged bepillantást egy egész várost megrázó, tragikus esemény után. A közelmúltban rejtélyes módon elhunyt Jason Blossom, az iskola egyik népszerű diákja. Az idillinek tűnő kisváros sötét oldalával ismerkedhetünk meg, ahol mindennaposak a hazugságok és a rejtélyek. 
A középpontban 4 barát áll. Archie, az iskola szépfiúja, aki természetesen focista ám a felszín alatt egy érzékeny srác, aki csak zenélni szeretne. Archie szomszédja és egyben barátja Betty, az iskola szurkolólány csapatának egyik tagja és amellett, hogy titokban szerelmes Archie-ba, ő szerkeszti az iskola újságot. Veronica, a nagyvárosból érkező tehetős lány, a város legújabb lakója és gimi új diákja. Rögtön lecsap Archie-ra, miközben elbájol mindenkit és barátságot köt Betty-vel. A négyes utolsó tagja pedig nem más, mint a meg nem értett, az alvilági gyökerekkel rendelkező Juhged, aki Archie-n keresztül tör be a banda köreibe és később közelebbi kapcsolatba kerül a jó kislány Betty Copper-al. 
Persze ő négyükre hárul, hogy megoldják a városban keringő rejtélyt: Ki ölte meg Jason Blossom-ot?; viszont ahogy kezdenek mélyebbre ásni, a dráma is fokozódik. A káosz elszabadul, a bizalmatlanság általánossá válik, a félelem eluralkodik a város lakóin, barátságok, családok szakadnak szét és már az sem egyértelmű, ami eddig az volt. 
Egy izgalmas drámai-krimi keverék, egy csipetnyi romantikával és thriller-el, mely nézése közben, te se bírod majd levenni a szemed a képernyőről. 
Évadok száma: 2 (az első teljes, a második megy jelenleg) 
Ebből szinkronos: 0 (magyar felirat elérhető) 


Ha jó magyar sorozatot akarsz: Oltári csajok 

Őszintén bevallom, én mindig is rossz előítélettel álltam a magyar gyártású sorozatok felé, ám mikor először találkoztam az Oltári csajokkal, valami megfogott benne, oly annyira, hogy minden előítéletemet félre dobva belenéztem. Aztán olyan történt, amire senki se számított! Megtetszett. 
Mert végre egy sorozat, ami szól is valamiről! Van cselekménye, 21. századi, fiatalos, fordulatos, kidolgozottak a karakterek és van munka a dialógusok mögött. A színészi teljesítmény hagy némi kivetnivalót maga után, de bízom benne, hogy a színészek belejönnek a munkába. 
Nem állítom, hogy kiszámíthatatlan a történet vége, de határozottan kreatív és élvezhető. 
A történet három lány életét mutatja be, akik a messzi, csendes Gödöllőről költöztek be egy fővárosi lakásba. Az első részben a három vadász lány egyike, Hajnal éppen házasodni készült, ám egy szerencsétlen esemény következtében az esküvőt sajnos le kellett mondani. Ám az csak a baleset után derült ki, hogy a lányok egyik rokona, Tünde néni, felajánlotta családi kastélyát annak a Vadász lánynak, aki először megy férjhez, de mivel Hajnal újra szingli lett, a birtok bárkié lehet. Ez a konfliktus adja a történet gerincét. 
Nevelőapjuk hajszolására, Angéla, Hajnal és Piros versenybe szállt a kastélyért, miközben igyekeznek saját és egymás magánéletét kordában tartani. 
Évad száma:
Ebből szinkronos:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése