2017. december 3., vasárnap

10 negatív dolog télen

Sziasztok! 
Nem tudom, nálatok megtörtént e, de itt nálam leesett az idei év első hava, mely még különlegesebbé tette advent első vasárnapját. Ennek az ünnepi eseményenek tiszteletére, hoztam nektek egy témába vágó téli bejegyzést. A szokásos 10-es lista, annak is az utolsó előtti elemét. 
Remélem teszeni fog. 



1.Hideg: 

Azt hiszem, ezt nem kell tovább ragozni. Mindenki tudja, hogy miről – egész pontosan, mennyire – hidegről beszélek.  A hőmérséklet fagyos, a jég fagyos, a hó fagyos és még a levegőbe kúszó leheleted is jégcsapként csapódik a földre. A tél egy gyönyörű évszak, amíg nem kell kimenni a házból. 


2.Hó, sár, latyak,jég: 

Eddig még nem volt olyan tél, mely alatt ne látogatott volna meg minket legalább pár nap erejéig a hó. Kisgyerekként még imádtam ezt az időszakot, így felnőtt fejjel már egyre kevésbé lelkesít fel engem, sőt, sokkal inkább elborzaszt. Szépnek szép, én is a fehér karácsony híve vagyok, ám nem tudok eltekinteni attól, hogy mennyire akadályozza az életet. Hideg, vizes, csúszós és kényelmetlen benne járni. A negatív hatása pedig csak tovább nő, miután olvadásnak indul. Az eddigi kb egyben lévő víz szétfolyik, és még jobban áztat, a sáros latyakról nem is szólva. Egyszerűen borzalmas. 


3.Képtelenség eléggé melegen öltözni: 

Tegye fel a kezét az, aki még sose fázott télen. Na, ugye! Egyszerűen felveheted a legmelegebb kabátodat, alá öltözhetsz 4 rétegben, akkor is lesz egy pont a testeden, ami nem lesz eléggé fedve, és ami megkeseríti a szabadban töltött perceket. Ahogy nyáron nem lehet elég kevés ruha rajtad, úgy télen nem lehet elég sok. 


4.(Túl) forró italok: 

Nincs is jobb annál, mint a fagyos kinti időből beesni a meleg, fűtött házba, oda guggolni a radiátor mellé és magadba önteni egy bögre forró teát. Ez elméletben csodálatosan hangzik, viszont azt senki se számolja bele a képletbe, hogy a forró tea valóban felmelegít, ám csak azután, hogy leégette az összes ízlelőbimbót a nyelvedről és tűzet csiholt a torkodban. De ennyi kellemetlenség talán még belefér.


5.Rendkívül költséges: 

Meleg ruhák a legújabb téli trendnek megfelelően, csizmák, mikulás, fűtés, karácsonyi ajándékok, dekoráció, karácsonyfa, téli gumi az autóra, meglepetés minden rokonodnak, szilveszteri dekoráció, buli, ünnepi ebédek, tűzijáték. Csak hogy, néhány költséget említsek azok közül, amik mind, egy időben, egy hónapban szakadnak az ember nyakába. Kétségtelen, hogy a nyár és a tél (december) az év legköltségesebb időszakjai.

6.Betegségek: 

Újabb felsorolás: megfázás, felfázás, láz, tüdőgyulladás, kihűlés..stb. Az előző költségek listához még csapjuk hozzá a gyógyszereket és az 1000 db-os papír zsebkendő készletet és kész is a teljes anyagi csőd.


7.Későn kel a nap, korán sötétedik

Vannak emeberek, akik a munka miatt sötétben indulnak és sötétben érnek haza. Talán ez a tél egyik legnegatívabb velejárója, hogy a nap alig tartózkodik az égen és mikor ott van, akkor is minek, hiszen nincs semmi melegítő hatása. Már délután 4-5 körül sötétség borul az utakra, mely miatt az emberi szerevezt úgy regál, hogy ideje lepihenni, pedig még csak akkor kezdődik az igazi hajtás, az ügyintézés, az otthoni tevékenységek, tanulás stb. Kimerítő. 


8.Ünnepek:

 Ha te is azok az ember közé tartozol, akiket az ünnepek inkább kergetnek az őrületbe, mint hoznak lázba, akkor eleve idegesen sétálsz bele a decemberbe. Tömeg, aggodalom, idegeskedés, türelmetlenség, zaj, giccs és sok-sok pénz, ami kifolyik a zsebedből a kötelező ünnepi apróságokra. Igazi tragédia. 

9.Nincs semmi ereje a napnak: 

Ez mindig így van, és mindig becsap. Kinézel, látod, hogy süt a nap, megörülsz, aztán mikor boldogan kilépsz az ajtón egy vékonyabb kabátban, az arcodra fagy a mosoly.  

10.Nyomasztó: 

A hideg, a korai sötétedés, a hatalmas hóréteg, a szürkület, a nap hiánya. Ha nem lenne a hónapban három ünnep, tutira mindenki depresszióba zuhanna a folyamatos ködtől és D-vitamin hiánytól. A magányos karácsonyozás kérdésébe pedig inkább bele se megyek. 



Mindenkinek csodálatos és boldog karácsonyi ünnepeket kívánok! 

Többi 10-es lista: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése